Обрати сторінку

Нещодавно виникла ситуація, коли зі знайомим хотіли купити дуже дешеві квитки по акції (35-40 грн до Берліну, Варшави, Праги) і через певні нестиковки ми не встигли це зробити. Бо квитки розійшлись, немов гарячі пиріжки, що й зрозуміло.

Тому я вирішив детально розписати , як це правильно робити.

1. Визначитись з напрямком, або кількома напрямками, куди хотілося б помандрувати.
Бо досягти цілі, можна лише коли бачиш і формуєш її. + після цього Всесвіт почне підкидати підходящі варіанти.

2. Визначитись з другом/подругою/родичами/групою з ким хочеться помандрувати.
До цього потрібно підійти серйозно, бо інфантильні і «нитики» можуть серйозно зіпсувати і настрій і відпочинок. В принципі групова мандрівка, це чудовий спосіб пізнати людину, бо в екстремальних умовах зникають всі маски.

3. Електронні гроші на рахунку/карті. Останнім часом, я все більше використовую карту #monobank, бо там є 3% кешбеку за квитки, дають одразу кредитні кошти (десь від 10 000грн, мені дали 15 000грн, зараз підняли до 50 000грн+50 000 на оплату частинами).+ багато інший плюшок, біль докладно в попередньому пості. Мого друга при переїзді в Німеччину, монобанк реально виручив перші місяці адаптації. Якщо реєструватись через мій лінк , отримуєте одразу 50 грн кешбеку.

4. Забронювати житло Booking/Agoda/Hotelscombined.
Чим раніше, тим краще. Якщо бронювати через Booking, я використовую для додаткового кешбеку в 5% #mastercardБільше.

5. Забронювати додаткові квитки, якщо маршрут складний.
Наприклад, я в тому році брав акційні квитки в Прагу за 200 грн з Рівного і Львова. Тож я брав залізничні квитки за 45 діб, щоб були оптимальні місця.

: як вибрати помешкання (хостел/готель/апартаменти).

Візьму на прикладі букінга, яким я часто користуюся.
Отже, щоб вибрати підходляще помешкання, я звертаю увагу на кілька речей :

– ціна , сама низька не завжди буває комфортною;

– оцінка помешкання, оптимально “дуже добре”, для
букінга це число 8.0. Тут одразу видно співвідношення ціна/якість;

– віддаленість від центру міста. Мені підходить відстань близько 1 км. Бо ближче ціни бувають завищені, а далі – потрібно весь час використовувати міським транспортом, який не завжди дешевий (від 1$ і більше в середньому за поїздку). Як на мене, краще витратити цей час і кошти на щось інше. Якщо ви їдете на тиждень і більше – краще купити місцевий проїздний, який до речі дає знижки на музеї і т.д.

– і звичайно відгуки, про це помешкання, де можна взнати багато деталей про проживання саме тут.

 Дивитись помешкання краще в режимі “приватного перегляду”, бо боти бачать ваше зацікавлення і щоразу підвищують ціну.

До того ж краже зареєструватись в букінгу чи агоді, airbnb , щоб накопичувати знижки.

Ботів до речі можна використати, якщо зайти на Agoda в звичайному режимі і нічого не замовити, то через день/два цей сайт запропонує знижку до 100$ – це можна використати яущо ви ідете на довго в одне місце, або великою компанією.

Також в цьому році Букінг вперше анонсував участь в Чорній П`ятниці – так що майте на увазі!

P.s.s Можна також з`єкономити в букінгу 15$ на проживанні за мойм реферальним лінком,booki.ng/2F8WX5i але бронювання повинне бути на сумму не меньше 30$ . і 18$ на Airbnb www.airbnb.ru/c/zhenyak2/

#тревелхак  План Б – повинен завжди бути. Інколи ще й план В))). На це витрачаєш 5-10 хвилин, зате при необхідності легко переключаєшся. Наче поїзд, перемкнув стрілки на паралельний шлях і їдеш до мети з мінімальними затримками.

Був в 2017 в Ізраїлі і це мені дуже допомогло. До плана В не дійшло, але він був. Та й в будніх справах це завжди виручає.

 

Коли подорожуєте літаком, автобусом то, щоб він був ціліший можна на нього прикріпити наліпку ” Fragile “- “крихке” , щоб співробітники транспортної компанії відносились трохи обережніше з вашими речами.

До того ж так ваші речі стануть помітніші на транспортній стрічці, і їх легше буде знайти.

Цю картинку можна зберегти і роздрукувати на ксероксі.

 

#тревелхак – “як проходити кордон” :

Ще в свої перші мандрівки поїздом, мене часто перевіряли на кордоні в посиленому режимі, бо я був трохи переляканий. Мені то швидко набридло і я зрозумів, що потрібно робити лице сонного президента – типу ” що потрібно? У мене все гаразд, хочу спати – відстань від мене”.

Головне випромінювати впевненність в собі, посміхатись посмішкою втомленого мільйонера і вірити ,що все буде гаразд) Так було недавно, коли я проходив польський кордон без страхівки, майже всю чергу перевірили на наявність папірців, а я з братом пройшов так.
І ніяких жартів про зброю, наркотики, вибухівку – у прикордонників нервова робота і відсутнє почуття гумору.

Так же було і в ізраїльському аеропорту Бен Гуріона – сімейні пари роздягались майже до спіднього і показували пачки документів. А я підійшов до самого втомленого перевіряючого офіцера, тицьнув йогу папери, кучу старих шенгенських віз і на питання про мету подорожі, сказав, що я мандрівник, а не турист. А подумки мені було все одно, пропустять мене чи ні.

Головне не загострювати на перетині кордону увагу. І звичайно підготуватись до нього) Наступного разу я поїду вже зі страхівкою, але з тою самою посмішкою) Всім гарних мандрівок!

Share Button