Обрати сторінку

#тревелхаки і чек-лист «Як купувати дешеві квитки»

Нещодавно виникла ситуація, коли зі знайомим хотіли купити дуже дешеві квитки по акції (35-40 грн до Берліну, Варшави, Праги) і через певні нестиковки ми не встигли це зробити. Бо квитки розійшлись, немов гарячі пиріжки, що й зрозуміло.

Тому я вирішив детально розписати , як це правильно робити.

(більше…)

Share Button

Прага – лайфхаки. Або як економно зганяти,відпочити і поїсти в Чехії.

Насправді я дуже люблю Чехію і коли з`вились акційні квитки в Прагу, я швидко іх купив і вже двічі в цьому році зганяв в своє улюблене місто. Отже, квитки в березні  я купив по акції Еколайнс за 200 грн, але квитків було мало (один на рейс з одного міста)  з Києва, Житомира, Львова до вечора вже не було місць, тому я вибрав Рівне, а до нього взяв залізничний квиток за 75 грн. Цей старий лайфхак я вже давно використовую – якщо немає квитків з потрібних точок, треба подивитись варіанти зі станцій, які знаходяться поряд. Так колись я добрався з Сімферополя в Київ, львівським потягом , котрий йшов до Білої Церкви (75км від Києва) – хоч квитків не було зовсім до столиці. (більше…)

Share Button

Мій перший євротур, перша фотосесія і кохання в Празі + БОНУС.

Недавно я зганяв в Чехію, вже вдруге в 2018, цього разу я пробув там тиждень. Це вже моя 4 поїздка в чудове місто Прагу. Вперше я був там в 2012 році, коли я вирішив здійснювати свої мрії вже сьогодні і купив цифрову камеру + квиток в євротур. Це була моя перша поїздка закордон і вона вдалась на всі 200%. В дорозі я познайомився з 5 чудовими дівчатами і це було феерично.

Наступна поїздка була того ж року на Новий Рік, були нові знайомства і чудова новорічна ніч на Вацлавській площі з шампанським і незабутніми емоціями. Не знаю, чи правда – що як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш, але той рік був, поки що, самим мандрівним і незабутнім. Я відвідав тоді Африку, Кавказ, мою стару мрію – Берлін, загалом 7 країн + Ватикан. Познайомився з багатьма цікавими  і чудовими людьми, а з деякими попрацював і дружу донині. (більше…)

Share Button

Як підготуватись до фотосесії просто і легко , щоб вийшло супер. ОНОВЛЕНО.

Перед фотосесією я наполегливо рекомендую, для отримання чудових кадрів :

 

 

 

  • виспатись ( не меньше 9 годин), щоб не було синіх плям під очима;
  • для молодих дівчат помада повинна бути прозоро-ягідною (нейтральні віддтінки будуть блідими, а сильно яскраві – грубуватими);
  • потрібно легко перекусити, але не сильно наїдатись. Легкий перекус і воду можна взяти з собою на зйомку;
  • розслабитись , морально і фізично. Морально допоможу я, а фізично – можливо сходити в баню чи на массаж, але це не обов’язково; (більше…)
Share Button

Чому так дорого? Або скільки реально коштує фотосесія. Q&A Ugin Novik

Хочу відповісти на питання, яке мені часто задають і розвіяти міф про зіркові гонорари фотографа і показати реальну картину формування ціни фотосесії. Також я хочу показати цінність, яку фотограф надає клієнтам і той шлях, котрий потрібно пройти, щоб досягти цього і стати професіоналом своєї справи.

   Спочатку я хочу показати те, які цінності створює фотограф:

(більше…)

Share Button

#DigitalNomadForum 2017 і #CanonФотомарафон Львів+250 000 на подорож

Шикарні вихідні у Львові – два заходи одночасно #DigitalNomadForum 2017 і #CanonФотомарафон . Були поряд, на щастя для мене , бо був і там і там.

На #DigitalNomadForum зібрались фрілансери і цифрові кочівники, які мандрують світом і заробляють дистанційно. Це вже третій мій відвіданий форум. Як завжди корисний контент, чудові нові друзі і зв’язки + автограф від Орест Зуб в його Формулі Продуктивності (більше…)

Share Button

Відеографія це просто. Навіть на смарфон. Нотатки майстер-класу Костянтина Маркова+БОНУС

Нещодавно я був на майстер-класі класного відеографа Костянтина Маркова про основи відеографії. Він розказував як знімати відеоролики  навть не маючи професійної камери, базовим прийомам зйомки, як правильно монтувати відео і звук, як розвиватись, як чітко ставити технічне завдання і що саме потрібно для отримання бажаного результату. (більше…)

Share Button

Як відновити паспорт, або ID-картку. Або зробити з нуля в 16 років.+БОНУС.(ОНОВЛЕНО)

Якщо ви втратили внутрішній паспорт, або у вас його вкрали – то потрібно піти в аптеку і запастися заспокійливими засобами , бо часу піде багато. Тобто зберігаєм спокій і… лайфхачим))) щоб не витрачати 3 МІСЯЦІ на відновлення, як це вийшло у мене.

Зараз я розповім , як зробити це швидше і без лишніх проблем. (більше…)

Share Button

Основи позування на фотосесії

Маленький ролик зі мною від компанії Canon Україна про основи позування . Це вже третій ролик для Кенон в команді з Andrey Demenyuk

Share Button

TFP- або безкоштовний фотосет, що це таке?

TFP зйомка (Time for Prints), дослівно це “час за фотографії” . Це значить , що модель взамін за витрачений на зйомку час отримує цифрові або роздруковані фотографії, а фотограф отримує матеріал для портфоліо. Кількість фото і їх формат обговорюється окремо в кожному конкретному випадку. Також може бути підписаний реліз моделі “Model relese” – це договір про дозвіл на використання фотографій. Зазвичай реліз моделі заповнюється в двух варіантах: рідною мовою моделі і на англійській.

(більше…)

Share Button